בבואינו אל רופא השיניים תמיד אוחזת בנו חלחלה מסויימת שלא ניתן לה פרוש אחיד פסיכולוגית. כמות המכשירים הנראים לעינינו רק מכניסים אותנו לפניקה בלא כל ידיעה לגבי תפקידם. בטיפולי שיניים מסובכים יותר וביניהם אפילו סתימה של חור בשן יעשה שימוש על ידי הרופא בקומפוזיטים.
הקומפוזיטים נראים כמעין מזרק ארוך ודק מפלסטיק המכיל בתוכו חומר אטום אשר כל מטרתו לאחר ניקיון האיזור והטיפול הבסיסי בו לאטום את אותו האיזור על ידי החומר במטרה שלא יחדרו אליו זיהומים או חיידקים נוספים וכן יביאו לידי התפתחויות נוספות שרק יגרעו ממצב השן. בעולם תעשיית החומרים ובייחוד חומרים לתעשיית הרפואה ורפואת השיניים, ניתן למצוא מספר סוגים של קומפוזיטים אותם ניתן לרכוש: קומפוזיטים רגילים – המכילים חומר איטום בלבד, זהו חומר המתקשה על איזור השן.
קומפוזיטים להדבקות, גם הם מתחלקים לסוגי הדבקות, חרסינה או מתכת וכן לסוג הטיפול אותו עובר המטופל, גשר או כתר ועוד. השימוש בחומר זה כחלק מרפואה ותיקון השיניים הוא דרך למנוע חימצון, בעל קשיות הדבקה כפולה וכן תואם (לפי בקשה) לצבע השיניים או הכתר. השימוש בחומר זה אינו צורב או כואב למטופל בו. גם הזרקת החומר אינה כרוכה בכאב ולא באלרגיות נוספות.
לאחר השימוש שיעשה הרופא בקומפוזיטים הוא ימתין מעט עד שיתקשה החומר ואז יבקש מכם לסגור את הפה על מנת לבדוק כי אין כל הפרעה לאורח חים רגיל של אכילה ודיבור בעיקר, באם קיימת הפרעה בשיוף הוא יוציא חלק מן החומר באיזור בו תבקשו שחרור ומתוך הפעולה הזו עדיין ישאר החומר על גבי השן שהרי מדובר בחומר חזק ואטום במיוחד.